Andrzej Polan szefem restauracji
Znany m.in. z Dzień Dobry TVN wybitny kucharz i restaurator Andrzej Polan przeprowadza się do Krakowa, aby dołączyć do ekipy centrum nauki. W Cogiteonie oprócz interaktywnej wystawy i laboratoriów będzie też restauracja.
Andrzej Polan potrafi podejmować odważne decyzje. Ta z pewnością jest jedną z nich. Gotuje przed kamerami, wydał 6 książek i prowadził własną restaurację w Warszawie. Teraz będzie zaskakiwać gości w zupełnie nowym miejscu. Oprócz centrum nauki w Krakowie będzie nowe miejsce kulinarnych doświadczeń.
Polan wnosi do Cogiteonu nie tylko bogate doświadczenie kulinarne, pasję do eksperymentowania ze smakami i składnikami, ale także wciągające opowieści o gotowaniu. Jego kreatywność oraz umiejętność tworzenia wyjątkowych potraw sprawią, że wizyta w restauracji będzie niezapomnianym doświadczeniem kulinarnej podróży po Małopolsce.
W Cogiteonie rozpoczynam nowy projekt, którym mam zamiar dostarczyć niezapomniane wrażenia kulinarne. Potrawy inspirowane przyrodą, dziedzictwem i szacunkiem do lokalnych produktów oraz innowacyjne dania autorskie. To będą niesamowite smaki.
W grudniu ubiegłego roku restaurator był zmuszony zamknąć swoją autorską restaurację Polana Smaków. Chyba nikt nie spodziewał się wtedy, że jego dalsza zawodowa ścieżka związana będzie z Krakowem. Choć z Małopolską związany jest od urodzenia, a jego przepisy znalazły się w wydanej przez Małopolskę książce „Na polu smakuje lepiej”.
W Cogiteonie oprócz restauracji i kawiarni będzie działać Laboratorium Smaków. To wyjątkowa przestrzeń w której odbywać się będą warsztaty edukacyjne. Czy w tej przestrzeni również będzie można spotkać znanego restauratora?