Skip links

Budynek – wizualizacje

Udostępnij

Budynek Cogiteonu będzie składał się z czterech brył, połączonych wspólną elewacją i podziemiem. Sercem obiektu będzie wystawa stała, podzielona na pięć sekcji tematycznych oraz przestrzeń wystaw czasowych. Obok znajdzie się sześć laboratoriów, w których odnajdą się m.in. pasjonaci chemii, fizyki, komputerów, majsterkowania, botaniki.
W najwyższej bryle, zlokalizowanej przy alei Bora-Komorowskiego, znajdzie się reprezentacyjne wejście do centrum, a także strefa konferencyjna. Środkowa bryła będzie swoistym mózgiem obiektu, pełniąc funkcję administracyjną. Całość dopełni strefa obsługi zwiedzających, kawiarnia, restauracja, szklarnia połączona z laboratoriami oraz parking podziemny.
Do głównej tematyki centrum, a więc człowieka w sieci relacji, nawiązywać będą detale. Również struktura ogólnodostępnego ogrodu na dachu, będzie pełniła rolę plenerowego eksponatu.

 

Projekt Małopolskiego Centrum Nauki
Heinle, Wisher und Partner Architekci sp. z o.o.

Plik do pobrania: wizualizacja 1358 x 1080 px

Projekt Małopolskiego Centrum NaukiHeinle, Wisher und Partner Architekci sp. z o.o.
Heinle, Wisher und Partner Architekci sp. z o.o.

Plik do pobrania: wizualizacja 1920 x 997 px

Return to top of page
Przejdź do treści